Partitura gebruikt cookies om het bezoek en winkelen bij Partitura gemakkelijker en persoonlijker te maken. Deze cookies geven geen informatie door aan derden. Ze bevatten ook geen persoonlijke gegevens. Privacy policy
leftside rightside


Veilige online betalingPartituren / Bladmuziek

Boeken / Theorie

Instrumenten, Snaren, ...

Accessoires

Geschenkartikelen

Blokfluitkoffer Deel 1 - Hellbach Daniel + Jeannette, Annette Nicolai

Blokfluitkoffer Deel 1 - 

Methode voor sopranblokfluit in drie delen

Recensie
"Dit is een fascinerende methode, gebaseerd op een originele benadering van het blokfluitonderwijs. Alleen al het gebruik van hartjes als symbool voor de puls maakt het werken met deze methode zeer plezierig."
(www.blockfloete.de)

Na het grote succes dat Daniel en Jeannette Hellbachs sopraanblokfluitmethode (BlockflötenBox) de afgelopen twee jaar in alle Duitstalige landen had, verheugt het ons het eerste deel van de Nederlandse versie te kunnen aankondigen.

De Nederlandse blokfluitdocent Annette Nicolai heeft de methode vertaald, aangepast aan de karakteristieken van het Nederlandse blokfluitonderwijs en er enkele nieuwe onderdelen aan toegevoegd. De bijgevoegde cd’s zijn opnieuw opgenomen door Saskia Coolen, die als blokfluitist ook internationaal veel waardering oogst.

Wat zijn de kenmerken van deze methode?

• grote stilistische diversiteit in de te spelen muziek
• overzichtelijke opbouw met duidelijke grafische symbolen
• twee meespeel-cd’s
• talrijke gekleurde illustraties
• tonale en vrije improvisaties

Over de inhoud

De lesstof wordt behandeld op vier parallelle niveaus, die het leren stimulerend en afwisselend maken:
1. Speelstukken
2. Improvisatie
3. Theorie en notenkennis
4. Techniek

1. Speelstukken
De rode draad in de methode zijn de gericht uitgekozen volksliedjes uit alle windstreken en de composities van Daniel Hellbach, die volledig zijn aangepast aan de methodische opbouw. Stukken als een gavotte van Michale Praetorius en de titelsong uit de speelfilm Titanic: “My Heart will go on” zorgen voor extra verrijking en afwisseling.

2. Improvisatie
In de methode worden twee verschillende soorten improvisatie toegepast:
• Improvisaties op een akkoordschema
• Vrije improvisaties
Improvisaties op een akkoordschema zijn een bijzonderheid van de BlokfluitKoffer, en zijn een creatieve toevoeging aan de speelstukken. De leerling werkt hierbij met een aantal tonen die aangeboden worden in grepenvoorbeelden. Met dit materiaal kan de leerling eigen liedjes maken binnen de gegeven begeleiding voor piano of op cd.
Vrije improvisaties worden in de BlokfluitKoffer „Spelen met ...“ genoemd. Dit onderdeel is nieuw in de Nederlandse uitgave. De vier rijk geïllustreerde pagina's stimuleren de leerling te spelen met klanken en geluiden. Dit ontwikkelt de muzikale fantasie en is een speelse introductie van het gebruik van moderne speeltechnieken.

3. Theorie en notenkennis
Op de Quiz-pagina’s worden noten lezen en andere theoretische vaardigheden geoefend. Diverse opdrachten kunnen door de leerling worden ingevuld.

4. Technische oefeningen
Met regelmatige tussenpozen zijn er technische oefeningen opgenomen, die “Training” worden genoemd. Aan de hand van grepenverbindingen kan de leerling hier technische en motorische vaardigheden oefenen. Zowel de docent als de leerling kunnen de oefeningen naar eigen inzicht variëren: de aangegeven grepencombinaties kunnen bijvoorbeeld met verschillende articulaties of in verschillende ritmes worden getraind.
Dit concept maakt het ook mogelijk om de rechter hand van begin af aan te integreren, zonder dat naam en notatie van de betrokken noten al bekend zijn.

CD
De BlockfluitKoffer bevat twee cd’s. De blokfluitsolist op de beide cd’s is Saskia Coolen. Zij wordt begeleid op gitaar, piano, bas en percussie. Bij veel nummers speelt er ook nog een violist mee en enkele liedjes worden gezongen door twee leerlingen van de Koorschool Utrecht.

Play along
De meeste nummers zijn opgenomen in vier verschillende versies:
• langzaam tempo met blokfluit
• langzaam tempo zonder blokfluit
• snel tempo met blokfluit
• snel tempo zonder blokfluit


Dit artikel is in voorraad

Ref: 56800  Prijs: € 25.50  Voeg toe aan uw bestelling

 
Blokfluitkoffer Deel 1 - Hellbach Daniel + Jeannette, Annette Nicolai
SPOTLIGHT
Suzuki Violin School Volume 8 - Revised Edition - Shinichi Suzuki Korg Chromatic Tuner CA50 Noligraph Staff Writer De Halve Tonencirkel - Bob Selder
Suzuki Violin School Volume 8 - Revised EditionKorg Chromatic Tuner CA50Noligraph Staff WriterDe Halve Tonencirkel